Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индустриалците в България предлагат решения за справяне с икономическата криза

Снимка: БГНЕС

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) начерта няколко приоритетни операции в подкрепа на бизнеса и заетостта, които да започнат веднага щом Споразумението за партньорство и програмите за периода до 2027 бъдат одобрени от Европейската комисия, информира АИКБ. Предложенията са насочени към подготовката на грантови схеми, в подкрепа на производствени инвестиции, подобряване на енергийната ефективност, дигитализация на малки и средни предприятия, заетост и развитие на умения, подобряване на условията на труд, иновации и др.

За индустриалците, освен бързото започване на процедурите, от изключителна важност е и работното взаимодействие при подготовката им, а също и прозрачност и ефективност в изразходването на финансовите средства. Това, според тях, може да бъде постигнато само чрез паритетно представителство на държавата и социалните партньори в органите за управление и контрол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почти половината българи са скептични към въвеждането на еврото

47% от българите не са съгласни с твърдението, че влизането на България в еврозоната ще доведе до тласък на българската икономика и ще повиши жизненият им стандарт. Това показва национално проучване на агенция "Маркет линкс". То е проведено сред..

публикувано на 10.05.24 в 14:37
Ирене Мария Планк

Реализирали се в Германия българи основават компании в България

Около половин милион са българите, които живеят и работят в Германия, като 30 000 от тях са двойни граждани. Това съобщи пред БНР- Кърджали посланикът на федералната република Ирене Мария Планк. По думите ѝ, в момента се наблюдава обратна тенденция -..

публикувано на 08.05.24 в 16:18

Розоберът през 2024 г. подрани

Брането на розовия цвят в страната подрани и започна още в първите дни на май, предава БГНЕС. Сухата и топла пролет е основната причина за началото на розобера, каза розопроизводителят Петър Симеонов от Казанлък. Пред БНР-Стара Загора Зара..

публикувано на 07.05.24 в 09:18