Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

В ЕС отново ще обсъждат петролното ембарго срещу Русия

Снимка: архив

В Берлин външните министри от НАТО обещаха пактът да продължи да доставя оръжие на Украйна, докато бъде отблъсната руската агресия.

Министрите на външните работи на ЕС ще обсъдят на 16 май в Брюксел оспорвания от редица страни членки 6-ти санкционен пакет срещу Русия, в който се предлага спиране на вноса на петрол.

Еврокомисията актуализира напътствията си към компаниите в Европа, как да продължат да плащат за руския газ в долари и евро, без да нарушават санкциите, съобщи агенция "Bloomberg".

САЩ вече са пренасочили значителни обеми от своя втечнен природен газ към Европа и се ангажират да продължат тези доставки до края на годината, обяви в Берлин държавният секретар Антъни Блинкен.

На 8 и на  23 юни ще пристигнат двата танкера с американски втечнен газ, които бяха договорени. Единствената причина защо не обявяваме коя е компанията доставчик е, защото цената, която ни беше дадена е много под пазарната за ЕС, каза премиерът Кирил Петков и обеща, че цената на природния газ от САЩ, ще бъде еквивалентна на тази от „Газпром“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35
Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10