Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиционен съвет ще разгледа темата за Северна Македония

Снимка: Ани Петрова

На коалиционен съвет, свикан от премиера Кирил Петков, днес в Министерския съвет партньорите в управлението на страната ще разгледат темата за Северна Македония. Премиерът призова и президента Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност по същата тема, пред който да бъде представен отчет за напредъка в двустранните отношения през последните 6 месеца.
"Преди пет месеца такъв КСНС вече беше свикан и той стигна до една единодушна позиция, че българското вето върху преговорния процес на Северна Македония за ЕС не бива да бъде вдигано, преди Скопие да изпълни българските условия. До този момент няма индикации, че Северна Македония е готова на каквито и да било отстъпки", коментира за БНР политологът Борис Попиванов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51