Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни горещ ден с превалявания в планинските райони

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и тихо. Утре (4 юни) ще бъде предимно слънчево. Следобед главно над планинските райони в западната половина от страната ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В източните райони ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София – около 30°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Следобед над масивите от западната половина от страната ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. По билата ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23°, на 2000 м – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 25° и 28°, а температурата на морската вода – между 22° и 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българин ще се състезава за Световната купа по паеля

Българинът Николай Тодоров - Ник е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света. World Paella Day Cup e кулинарно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на..

публикувано на 19.06.24 в 20:05

Жълт код за опасни горещини в цялата страна, без Черноморието

Астрономическото лято идва със слънчево и горещо време. В четвъртък , 20 юни, минималните температури ще са между 17 и 22°, в София 17°. Максималните в страната ще са от 34 до 39°, в столицата 34°.  По Черноморието  ще е слънчево със..

публикувано на 19.06.24 в 19:25

ЕК: България закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване

България значително закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), се казва в доклада за страната ни, изготвен от Брюксел, за 2024 г., предаде БНТ. ПВУ на България е в размер на 5.689 млрд. евро безвъзмездни средства...

публикувано на 19.06.24 в 17:56