Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 09.06.2022 г. - Четвъртък

Дъждовно време с умерени температури

Снимка: архив

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и в западните райони валежите ще продължат. Утре (9 юни) въздушната маса ще бъде неустойчива, ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевична дейност, в югозападната половина от страната значителни по количество; ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще остане по поречието на Дунав и по Черноморието. Вятърът в по-голямата част от страната ще бъде слаб, в източните райони до умерен. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 23°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще бъдат значителни. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 м - около 17°, на 2000 м - около 10°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, главно по южното крайбрежие с краткотрайни валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 21°-23°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30