Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белият дом предлага да изпрати нов посланик на САЩ в България

Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предложи Кенет Мъртън за нов посланик на страната в България на мястото на Херо Мустафа, която е в София от 2019 г.

Номинацията трябва бъде одобрена от Сената във Вашингтон.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас "Кариерен министър". Доскоро е бил временно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на САЩ в Хаити. Мъртън е работил и като посланик в Хърватия, посланик в Хаити и като зам.-изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ във Франция.

Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40

Мнозинството подкрепя демокрацията, но има противоречиви възгледи за нея

63% от пълнолетните българи смятат, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление. 19 на сто са на противното мнение, сочи представително изследване на агенция "Тренд“, поръчано от Институт “Отворено общество – София”. Доверието в..

публикувано на 17.05.24 в 10:14