Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН: Когато става въпрос за мафия - мафията е в Промяната

Станислав Балабанов
Снимка: БГНЕС

На специален брифинг от ИТН обвиниха отцепилите се 5 депутати и министъра на спорта Радостин Василев в предателство. Пред медиите беше пуснат запис на телефонен разговор между Василев и депутата от ИТН Кристинка Иванова, в който той отправя заплахи към нея, за да напусне парламентарната група на ИТН, но тя отказва.
Депутатът Станислав Балабанов напомни, че политиката към Северна Македония е сред причините за излизането на ИТН от коалицията. Балабанов покани премиера Кирил Петков да се яви на детектор на лъжата и да отговори негов ли е почеркът върху бележка, с която депутатът разполага, на която премиерът, по думите му, е начертал план за евроинтеграцията на Република Северна Македония. "Нека всички да видят кой е предателят", допълни Балабанов.
"Когато става въпрос за мафия - мафията е в Промяната", каза министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов, коментирайки упрека от страна на ПП, че Караджов е поискал безпрецедентно увеличение на бюджета на своето ведомство. Той каза, че всичките си действия е съгласувал и с премиера, и с финансовия министър Асен Василев. "Подписахме коалиционно споразумение с тях в името на това да премахнем лошото, което 12 години управляваше България. За съжаление, създадохме още по-голямо лошо", допълни го Балабанов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40

Мнозинството подкрепя демокрацията, но има противоречиви възгледи за нея

63% от пълнолетните българи смятат, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление. 19 на сто са на противното мнение, сочи представително изследване на агенция "Тренд“, поръчано от Институт “Отворено общество – София”. Доверието в..

публикувано на 17.05.24 в 10:14