Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето българи не искат предсрочни избори

Снимка: gallup-international.bg

41,3% от пълнолетните българи не искат да има предсрочни парламентарни избори, докато 26,5% споделят обратното мнение, показват данните на социологическо проучване на „Галъп интернешънъл болкан“. 

Що се отнася до евентуална оставка на кабинета, 36,7% я одобряват, а 39,8% са “против”. По отношение на войната в Украйна 58,8% от анкетираните заявяват, че не одобряват действията на руския президент Владимир Путин срещу 23,3% одобрение.

Данните са част от ежемесечната независима изследователска програма на “Галъп”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивалът "Бабина душица" в Монтана събира готвачи от цяла България

Над 30 готвачи от цялата страна на 22 юни се събират в Монтана за фестивала на народната кухня "Бабина душица". Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана "Свети Дух" в Градската градина. В парка участниците ще..

публикувано на 22.06.24 в 07:15

Тръгват германските влакове между София и Бургас

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните немски вагони втора употреба, придобити от БДЖ, предаде БГНЕС. Те ще обслужват дестинацията София -..

публикувано на 21.06.24 в 17:01
Съавтор на една 16-те статии с участие на INSAIT е единайсетокласничката Рени Паскалева от ПЧМГ, участник в лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Българският INSAIT изпреварва Кеймбридж на знаков форум за изкуствен интелект

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет е с повече статии на Computer Vision and Pattern Recognition Conference (CVPR’24) от знакови западни университети. Конференцията, която тази..

публикувано на 21.06.24 в 16:55