Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велинград отбелязва празника си с богата културна програма

Снимка: velingrad.bg

На 2 юли, с тържествено отбелязване на Деня на Велинград, за 49-ти път ще бъдат открити Велинградските празници на културата. Честването започва в 9:00 часа с божествена света литургия в храм „Успение Богородично”, след която ще бъде открит XII Международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика и танци „Дъга над Клептуза”.

Специално за жителите и гостите на града сдружение „За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, който ще бъде посрещнат на ж.п. гарата в 10:15 часа.

Началото на културните празници е от 19:00 часа, пред сградата на общината, откъдето по традиция ще тръгне парад-дефиле с Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” към пл. „Николай Гяуров”.

На официална церемония ще бъдат връчени плакети на удостоените със званието „Почетен гражданин на Велинград“ - Златното момиче и олипмпийска шампионка по художествена гимнастика Лаура Траатс, проф. д-р Христо Хайденски и посмъртно София Ключкова. Празничната вечер ще завърши със спектакъла „С Велинград в сърцето”, а специален гост-участник в първия ден от празниците е Владимир Ампов-Графа.

Снимки: Община Велинград, БГНЕС.
По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30