Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” и БСП постигнаха съгласие за приоритетите на кабинета

Корнелия Нинова и Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер Асен Василев съобщи след преговори в парламента, че “Продължаваме промяната” и БСП са постигнали съгласие за приоритетите на бъдещото правителство. Коалиционните партньори в настоящия кабинет в оставка са се разбрали също експертни екипи да изготвят в кратки срокове управленска програма, в която да залегнат ясни срокове и ангажименти до края на годината.

“За нас беше важен социалният стълб в политиката в предишния кабинет. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително - за борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но бихме искали да допълним програмата на правителството с няколко теми - социалната политика, здравеопазване, образование, икономика”, каза, от своя страна, лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България”, обобщи Асен Василев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40

Мнозинството подкрепя демокрацията, но има противоречиви възгледи за нея

63% от пълнолетните българи смятат, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление. 19 на сто са на противното мнение, сочи представително изследване на агенция "Тренд“, поръчано от Институт “Отворено общество – София”. Доверието в..

публикувано на 17.05.24 в 10:14