Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гвардейска част с българския флаг ще води пешия марш в Деня на Бастилията в Париж

Представителна гвардейска част с българския флаг ще води традиционния военен парад на Националния празник на Франция утре. В честването на Деня на Бастилията в Париж ще участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщи Министерството на отбраната.

Тази година специална покана е отправена както към нашата страна, така и към Естония, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Чехия, Румъния и Словакия.

"Съвместното представяне ще докаже още веднъж непоколебимия ангажимент на партньорите и съюзниците в защита на мира и сигурността, което включва и укрепването на отбранителния и възпиращ потенциал на Източния фланг на Алианса", се посочва в съобщението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Временни противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май в България са въведени временни противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли. Противоепидемичните мерки предвиждат изолацията и лечението на човек..

публикувано на 09.05.24 в 17:11

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10

Каква е процедурата за получаване на българско гражданство?

В предишна публикация Радио България ви разказа какви са условията и основанията за придобиване на българско гражданство . В следващите редове ще ви разкажем за стъпките по самата процедура. Първата от тях е подаване на молба за българско..

публикувано на 09.05.24 в 10:20