Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български гвардейци поведоха парада за Деня на Бастилията в Париж

Снимка: Reuters

Представителна група от Националната гвардейска част на България начело с българския флаг поведе традиционния пеши марш за Деня на Бастилията по булевард „Шан-з-Елизе“ в Париж.

Българските военнослужещи участваха в събитието, предвождайки военни части от други страни от Централна и Източна Европа, членки на Алианса и ЕС - Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нашето формирование беше разпределено на две дефилиращи групи. Първата беше знаменен взвод най-отпред в парада на многонационалните военни части, втората - съставена от военнослужещи в полева военна униформа с традиционно огнестрелно оръжие, включени в смесен многонационален блок.

В честванията в Париж участваше и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.
По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Средна оценка: 0 - много неудовлетворен до 10 - много удовлетворен

Поредна класация нарежда българите сред най-неудовлетворените хора в ЕС

С оценка от 5,9 българите са най-недоволни от живота си сред държавите от ЕС, показват данни от проучване на Евростат за 2023 г. В изследването хората в ЕС е трябвало да оценят цялостната си удовлетвореност от живота по скалата от 0 – "крайно..

публикувано на 17.10.24 в 09:45

Слънчево време и сравнително високи температури ни подарява 17 октомври

В четвъртък, 17 октомври, ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обед и над Централната част на България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България..

публикувано на 16.10.24 в 19:45

СЕМ изслуша кандидатите за генерален директор на БНР, предстои избор

Съветът за електронни медии днес изслуша последните трима кандидати за генерален директор на Българското национално радио преди да направи избора си на 17 октомври т.г. Седем души се състезават за поста – сегашният директор Милен Митев,..

публикувано на 16.10.24 в 17:17