Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултации при президента преди третия проучвателен мандат

ДПС отново настоя за предсрочни избори, но до провеждането им няма да бяга от отговорност

Снимка: БГНЕС

На консултациите при президента преди връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ потвърди партийната позиция, че страната се нуждае от предсрочни избори. Според него обаче, важният въпрос е какво трябва да се направи до провеждането им.  

Лидерът на ДПС припомни, че партията му отдавна е идентифицирала грешната формула за съставяне на мнозинство в Народното събрание и е заявявала, че предстои предсрочен вот. 

Намираме се в политическа, здравна, икономическа, енергийна криза, така че в тази ситуация още през април заявихме, че формулата и сегашната власт, която е в оставка, е грешна. Политическата логика диктува, че коалиция, основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма, няма как да издържи, и ще падне рано или късно”, каза Мустафа Карадайъ.  

В същото време той припомни, че ДПС винаги е играла “своята основна, отговорна роля” в кризисни ситуации. “Ние ще си носим нашата отговорност и няма да бягаме от нея, добави той.

.


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хората с български паспорти в Северна Македония гласуваха и за управляващите, и за опозицията

На 8 май в Северна Македония се проведоха извънредни парламентарни избори и втори кръг на президентските избори. Преди гласуването един от водещите албански публицисти в страната нарече българите "сираци" в предизборната кампания, защото нито една..

публикувано на 09.05.24 в 17:15

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45