Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украински самолет с експлозиви падна край Кавала

Украински товарен самолет Ан-12 превозващ експлозиви падна в Северна Гърция, близо до летище Кавала. Като предпазна мярка заради силната миризма, отделяща се от останките, властите призоваха жителите на две населени места, близо до мястото на катастрофата, да държат прозорците си затворени и по възможност да не излизат, предават гръцките медии. 

Анализаторите от Института за войната в САЩ – ISW заявиха, че президентът Владимир Путин е издал заповед едновременно с продължаване на настъплението в Донбас руските сили да завладеят и Харков, втория по големина град в Украйна. 

Заради разногласията за войната в Украйна финансистите от Г-20 на най-развитите световни икономики не излязоха с общо изявление след срещата в Индонезия, предаде REUTERS. Ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева предупреди да се предприемат спешни действия срещу инфлацията, защото войната е увеличила натиска върху цените на суровините и енергията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България изпрати военен контингент за подкрепа на KFOR в Косово

С церемония в Благоевград беше изпратен нов български военен контингент на мисия в Косово. Над 100 български военни попълват Силите на оперативния резерв в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Така България вече има в Косово около 300..

публикувано на 21.05.24 в 14:35
Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46