Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест за неизплатени средства по настаняването на украински бежанци

Снимка: БГНЕС

Близо 150 собственици, управители на хотели и украински бежанци блокираха за кратко кръстовище на Равда в посока "Слънчев бряг". Те настояват държавата да изплати средствата  по програмата за хуманитарна помощ на потърсилите закрила в страната бежанци, защото не са получили средствата за тях, дължими до 1-ви юли.

Много украински граждани подкрепиха на място протеста, издигайки плакати – "Оставете ни тук!" и настояха държавата да подпомогне туристическия бранш.

Министърът на туризма Христо Проданов заяви в Бургас, че до края на седмицата средствата за месеците март и април ще бъдат издължени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Интензивен трафик на границата с Гърция

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Кулата-Промахон" в първия от поредицата почивни дни, съобщава кореспондентката на БНР Кети Тренчева. И в двете посоки - към Гърция и към България, повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се..

публикувано на 01.05.24 в 11:26

Шествие на профсъюзите за Деня на труда

По повод отбелязвания днес международен Ден на труда КТ "Подкрепа" организира традиционното си празнично шествие в София. Шествието тръгва от 11 часа от столичния площад "Света Неделя" до музея "Земята и хората", където от 12:30 ще започне 9-часов..

публикувано на 01.05.24 в 11:09

България днес - 1 май 2024 г.

Без труд почивката не е сладка, казват старите българи. А и ако работата ви е нещото, което обичате, вие сте истински късметлии. Каквато е и младата Цвети Недкова, с която ще ви срещнем в празничното издание на "България днес". В него ще говорим още за..

публикувано на 01.05.24 в 08:00