Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест за неизплатени средства по настаняването на украински бежанци

Снимка: БГНЕС

Близо 150 собственици, управители на хотели и украински бежанци блокираха за кратко кръстовище на Равда в посока "Слънчев бряг". Те настояват държавата да изплати средствата  по програмата за хуманитарна помощ на потърсилите закрила в страната бежанци, защото не са получили средствата за тях, дължими до 1-ви юли.

Много украински граждани подкрепиха на място протеста, издигайки плакати – "Оставете ни тук!" и настояха държавата да подпомогне туристическия бранш.

Министърът на туризма Христо Проданов заяви в Бургас, че до края на седмицата средствата за месеците март и април ще бъдат издължени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни горещини е подаден в цялата страна

Във вторник,11 юни, ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще има заоблачавания с изолирани валежи. Минималните температури ще са между 17 и 23°, в София 18°. Максималните ще са от 33 до 39°, в столицата 33°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 10.06.24 в 19:35

България днес - 10 юни 2024 г.

България направи своя избор! Какво казаха българските граждани с вота си или отказа от такъв в неделния ден и къде ще търсим сега времеубежище? В „България днес“ обобщаваме всичко по-важно от изборите за народни представители и български..

публикувано на 10.06.24 в 19:00

Температурите продължават да се покачват

След обяд ще бъде слънчево. Над планините в западната половина от страната ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Горещо време с максимални температури..

публикувано на 09.06.24 в 19:35