Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП започна преговорите за съставяне на правителство

Отцепниците няма да подкрепят кабинет с участието на ИТН

Снимка: БГНЕС

По-малко от половин час продължи първата среща на БСП с "Продължаваме промяната" в преговорите за създаване на правителство с мандата на левицата. Не сме коментирали персонален състав преди разговорите с другите партньори и нямаме 121 депутати подкрепа, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Продължаваме промяната" са поискали преговорите да продължат, докато в парламента се прокарат промените в антикорупционното законодателство.

Нинова допълни, че в програмата на бъдещото управление е записано полагането на усилия за възстановяване на отношенията с Русия и разговори с всички възможни доставчици на газ, включително и „Газпром”. Тя не изключи при провал на преговорите да се отиде на избори.

Срещата с "Има такъв народ" ще се проведе на 20 юли, а ден по-късно ще бъдат разговорите с "Демократична България", които държат да са последни.

Междувременно стана ясно, че напусналите “Има такъв народ” народни представители няма да подкрепят правителство с участието на бившата си партия.“ Оценката на поведението на ИТН показва, че е непостоянен и непредвидим партньор, който намира механизми да руши”, заяви пред Нова Нюз независимият депутат Георги Георгиев.

Георги Георгиев

Според него е важно да се зададе въпросът, дали държавата заслужава да има нов нестабилен кабинет и скоро след това, отново с несъществуващи аргументи, да бъде вкарана от ИТН в политическа криза. Депутатът потвърди, че т.нар. отцепници възнамеряват да създадат ново движение начело с министъра на спорта в оставка Радостин Василев. “Има възможност движението да се коалира предизборно с “Продължаваме промяната”, разкри той.


Снимки: БГНЕС

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44