Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на малината събра производители на ароматния плод в Лозница

Снимка: БГНЕС

Традиционният Фестивал на малината и VII-то Национално специализирано изложение за ягодоплодните събра производители на ягодоплодни и малини в град Лозница, Разградска област. На събитието присъства и министърът на земеделието Иван Иванов. Той посочи, че през последните години в България при малините се наблюдава устойчивост на плододаващите площи. Площите за реколтиране с малини за реколта 2022 г. са 18 160 дка. Досега са произведени 500 тона малини.  Иванов отбеляза, че България е нетен износител единствено на малини и череши, като износът на малини - свежи и замразени, възлиза на 3 620 т за 2021 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01

Борис Бонев: ГЕРБ е продал съоръженията на Витоша за 8 млн. лв.

Столичният кмет Васил Терзиев припомни поетия ангажимент до края на мандата му през 2027 г. да има поне един работещ лифт на Витоша. На брифинг по повод неработещите съоръжения в планината той заяви, че няма как да има очаквания за шест месеца да бъде..

публикувано на 19.05.24 в 12:06