Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Джанет Чавдарова рисува щастието в своите картини

Снимка: bgmf.eu и @LUMMIXPLOVDIV

Ако в картината на краткия ти досега живот присъстват сиви, приглушени тонове, се случва да заставаш на огряно от слънчевите лъчи място и с притворени очи да черпиш от изобилието. Тогава – подобно на струящата светлина, от която има за всички, се раждат смелите мечти.

Макар да има десет братя и сестри, всяко утро Джанет вижда най-напред лицата от своето голямо семейство на изоставените деца. От съвсем малка по социални домове, а от четири години и в преходно жилище, тя споделя: "Просто искам да бъда щастлив човек." И в една-единствена дума побира всичките си мечти.

Джанет на откриването на учебната година в Националната гимназия за  сценични и екранни изкуства

Джанет Чавдарова е сред стотината зрелостници, които през т.г. отпразнуваха абитуриентския си бал в компанията на президента Румен Радев и неговата съпруга в резиденция "Бояна". Чрез благотворителната си инициатива "Подкрепи една мечта" държавният глава помага на младежи, израсли в социални институции, да продължат образованието си или да започнат работа. Възпитаник на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, Джанет преследва голямата си цел да влезе в Националната художествена академия, за да учи рекламен дизайн.

"Занимавам се с танци, рисувам, пея – разказва тя. – От първия ми дом – "Мария-Луиза", ни водеха на уроци по рисуване в Стария град