Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство положи клетва пред президента

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев представи своето четвърто служебно правителство, което поема властта преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври.

"На вас се пада отговорността да управлявате служебен кабинет с предизвикателства, които бяха спестени на предишните служебни кабинети. Вашето основно предизвикателство е свързано със сигурността", каза Радев. "Бушува война, чиито последици се усещат. Напрежението на Балканите отново се покачва. Първият ви приоритет е да не допуснете страната да бъде въвлечена във военен конфликт", подчерта президентът.

Освен присъединяването на България към Шенгенското пространство и работа по Плана за възстановяване и устойчивост

Освен присъединяването на България към Шенгенското пространство и работа по Плана за възстановяване и устойчивост, като приоритети пред кабинета държавният глава посочи: сигурността на енергийните доставки и техните цени; овладяване цените на храните; да се извади цялата истина за строителството на магистрала "Хемус" и др. крупни корупционни проекти.

Служебното правителство не е "Б" отбор. Стотното правителство на страната няма да има 100 дни толеранс. Отговорността към хората и доверието ще ме пазят от загуба на равновесие. Не търся вратичката на закона. Така обрисува себе си и очакванията към предстоящата работа на кабинета служебният премиер Гълъб Донев.

Гълъб Донев

"Очаквам работа на 100% от колегите министри – организиране и провеждане на честни избори, възстановяване на доверието между институциите, намиране на изход от всички завещани кризи, сваляне на политическото напрежение, продължаване на работата по Плана за възстановяване и устойчивост", добави Донев.


Снимки: БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00