Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София влиза изискване за маски на закрито

Снимка: БГНЕС

От 4 август в София се въвеждат по-строги мерки срещу епидемията на Covid-19. Изисква се носенето на предпазни маски в закрити обществени места – лечебни заведения, аптеки, социални институции, търговски обекти, градски транспорт, гари, летища и др. Ограничават се свижданията в болниците. 

В големите търговски обекти тип мол предпазните маски за лице са задължителни за отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части. Противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г. При възможност работодателите създават възможност за дистанционна работа.

По решение на РЗИ-София от 03.08.2022 г. временните противоепидемични мерки на територията на област София-град ще са в сила 15 дни, считано от 4 август.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27

Прогноза за времето в България на 10/11/2014 г.

През нощта в низините и около реките ще остане мъгливо. Над страната ще има и разкъсана висока облачност. В петък времето ще е тихо, с минимални температури, в повечето места, между минус 2 и 3°, в София минус 1°. Максималните ще достигнат 9 - 14°, за София..

публикувано на 09.01.14 в 16:31