Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 български дипломати са експулсирани от Русия

Министерство на външните работи на Русия
Снимка: Васко Михайлов

Русия гони 14 български дипломати, съобщи руското външно министерство. Българският посланик в Русия Атанас Кръстин е бил повикан във външното ведомство в Москва, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата. 

Четирима български дипломати и десет технически служители от дипломатическите ни представителства в Москва, Санкт-Петербург и Екатеринбург, както и от Центъра на промишлеността на България в Москва следва да напуснат Руската Федерация в срок до 120 часа, съобщи българското МВнР.

В края на юни София обяви за персона нон грата 70 руски дипломати и персонал на посолството. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41

БСП ще работи за широко ляво обединение

Българската социалистическа партия ще покани на 1 май т.г. над 25 партии в левия спектър, както и над 20 близки по идеология граждански сдружения и неправителствени организации, съобщи лидерът Корнелия Нинова след днешния Национален съвет. “ Ще..

публикувано на 13.04.24 в 16:19
Стефан Димитров

Подготовката на изборите зад граница върви по план

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група..

публикувано на 11.04.24 в 18:55