Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златен медал за Пламена Миткова на световното по лека атлетика до 20 г.

Пламена Миткова
Снимка: worldathletics.org

Пламена Миткова спечели титлата в скока на дължина на световното първенство по лека атлетика до 20 г. в Кали, Колумбия. Тя заслужи златния медал с личен рекорд от 6,66 м, направен при третия опит. Това е първа титла за страната ни на световно първенство за младежи и девойки след победата на Александра Начева в тройния скок през 2018 г.

Още един българин се окичи с медал в Кали и това е Божидар Саръбоюков, който завоюва среброто в скока на височина с резултат от 2,10 м. По-рано на първенството той се класира единайсети в скока на дължина.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40