Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Газовият интерконектор с Гърция ще влезе в експлоатация привилегировано

Иван Шишков
Снимка: БГНЕС

Междусистемната газова връзка Гърция-България ще ползва най-големи привилегии, за да бъде въведена най-скоро в експлоатация, съобщи министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков на техническа среща с участващите в изграждането проектанти, надзорници, строители и енергетици. Шишков обясни, че се е запознал с проблемите по проекта. Според него забавянето, дължащо се на възражения на пожарната служба, еколози и фирма "Напоителни системи" няма да е голямо и ще се компенсирано в най-кратък срок.

"Строителят ще се ползва с най-големите привилегии от всички строители в България, защото цялата държавна администрация ще му помага да можем максимално бързо да завършим обекта", подчерта министърът. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Южна Корея укрепват връзките в енергетиката

България и Република Корея ще подпишат споразумение за сътрудничество за насърчаване на контактите в енергийната сфера. За това се договориха министърът на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Република Корея у нас Бе Дженгин. От..

публикувано на 10.05.24 в 18:10

Почти половината българи са скептични към въвеждането на еврото

47% от българите не са съгласни с твърдението, че влизането на България в еврозоната ще доведе до тласък на българската икономика и ще повиши жизненият им стандарт. Това показва национално проучване на агенция "Маркет линкс". То е проведено сред..

публикувано на 10.05.24 в 14:37
Ирене Мария Планк

Реализирали се в Германия българи основават компании в България

Около половин милион са българите, които живеят и работят в Германия, като 30 000 от тях са двойни граждани. Това съобщи пред БНР- Кърджали посланикът на федералната република Ирене Мария Планк. По думите ѝ, в момента се наблюдава обратна тенденция -..

публикувано на 08.05.24 в 16:18