Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът иска да се повиши доверието към машинния вот

Снимка: БГНЕС

От огромно значение е изборите на 2 октомври да излъчат устойчиво управленско мнозинство, което да се заеме с неотложните реформи и стратегически решения за страната, призова президентът Румен Радев. На съвещание при президента Радев поиска от служебните министри и изборната администрация да повишат доверието в машинния вот.

"Нужни са ясна методика, публични и прозрачни действия, които да дадат увереност на партиите и гражданите в липсата на каквито и да е манипулации по машините на всички етапи от подготовката и провеждането на изборите – от съхраняването на машините, през софтуера, до транспортирането, гласуването и отчитането на резултата", каза държавният глава.

Пред БНР Стоил Цицелков – председател на Обществения съвет към Централната избирателна комисия оцени като "лоша организация" това, че машините за гласуване все още да се съхраняват в частен склад. 
По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05

Ежедневни полети между София и Бургас за лятото от юли

Националният авиопревозвач “България Еър” поднови своите редовни полети между София и Бургас, съобщи БНР Бургас. От 1 юли стартират редовните полети, като в системата е записано, че ще има ежедневен транспорт до 8 септември, с изключение на 3 юли, 3 и 4..

публикувано на 23.06.24 в 16:04

Местни избори се провеждат в няколко населени места у нас

Местни избори за кметове и общински съветници се провеждат днес на няколко места у нас - в общините Хасково, Благоевград, Кюстендил, Сухиндол, Перник и др. В севлиевското село Батошево избират кмет, след като вотът от редовните избори през миналата година..

публикувано на 23.06.24 в 09:31