Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 10.08.2022 г. – сряда

От запад ще захладнее и завали, остава предупреждението за бурно море

Снимка: БГНЕС

В сряда до обяд ще е слънчево. После над Западна и Централна България ще се заоблачи и ще превали, на места интензивно. Има опасност от градушки. На изток ще духа силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 27° на запад до 34° в Горнотракийската низина. В София ще е до 27°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но ветровито. Максималните температури ще са 28-31°. Морската вода е 26-27°. Вълнението ще е 3-4 бала, на юг и до бурните 5 бала.

В планините след обяд над масивите от Западна и Централна България ще вали и прегърми интензивно. Максималната температура на 1200 м ще е 22°, на 2000 м до 13°.

В четвъртък не се очаква промяна на времето. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44