Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Започва кампания за образователна интеграция на украинските деца

| обновено на 10.08.22 в 18:22
Снимка: Pixabay

УНИЦЕФ България започва кампания за разясняване на семействата от Украйна как да запишат децата си на училище и детска градина в България. Иициативата е в партньорство с Върховния комисариат на ООН за бежанците и неправителствени организациии.

Срещите ще започнат следващата седмица, а не както беше първоначално обявено - от 12 август, заради мерките срещу разпространението на Covid-19 във Варна и региона. От УНИЦЕФ България уточниха, че те ще се проведат в по-различен формат - в по-малки групи или онлайн. Целта е да се достигне до над 10 000 бежанци.

Записването в българско училище или детска градина дава възможност на децата от Украйна да учат и общуват със своите местни връстници и да се развиват, посочват от УНИЦЕФ България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и дъжд ще се редуват и в сряда

В сряда, 5 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще превали. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от..

публикувано на 04.06.24 в 20:49

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00

Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ

След поредица от тренировъчни полети, медицински екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха днес осъществи първата си мисия. Сигналът към Центъра е бил подаден в 7,30 ч., хеликоптерът е излетял половин час по-късно и след спиране за..

публикувано на 04.06.24 в 14:12