Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майките на деца с увреждания от “Системата ни убива” обявяват участието си в изборите

Снимка: архив

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" днес ще обявят решението си за участие в предсрочните парламентарни избори. Символично това те ще направят пред палатковия си лагер в т.нар. триъгълник на властта – между сградите на правителството, Народното събрание и президентството, в деня на Голяма Богородица, почитана като покровителка на майчинството.

В писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова майките обясняват влизането си в политиката с аргумента, че не искат да виждат повече гибелта на своите деца. Те са граждански активни от близо 10 години, участваха и в антиправителствените протести през 2020 г. В качеството си на обединени родители на деца и възрастни с увреждания майките се включиха също в разработването на Закона за личната помощ и организираха множество протести за неговото приемане и за реформи в социалната политика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10

Слънчево и приятно топло на 22 септември

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. В сутрешните часове на места в низините и котловините временно ще има намалена видимост. В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и..

публикувано на 21.09.24 в 18:05

Пешеходен тур "По стъпките на българската държавност" във Велико Търново

На 22 септември 2024 г., неделя, Регионален исторически музей-Велико Търново кани жителите и гостите на Старата столица на тематичен безплатен пешеходен тур "По стъпките на българската държавност", посветен на 116 години от обявяване на Независимостта на..

публикувано на 21.09.24 в 13:58