Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майките от "Системата ни убива" отиват на избори с "Изправи се, България"

Снимка: БГНЕС

Майките на деца с увреждания, обединени от инициативата "Системата ни убива", обявиха, че отиват на изборите на 2 октомври заедно с "Изправи се, България", гражданската организация на бившия омбудсман Мая Манолова, която винаги е била до тях. 
"Тук всеки ден ние срещахме бездушието, обръщането на главите и погледите на 99% от всичките тези народни избраници и ние се питахме как сме ги избрали", каза пред парламента Вера Иванова от инициативата. След разочарованието от политиката "на тези, които се представят за нови" от "Системата ни убива" не виждат друг начин да се борят за достойно бъдеще на своите деца от този, да влязат в политиката, посочи Иванова.
"Заедно наистина ще станем силен отбор - на биткаджии", каза Мая Манолова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 5 юни 2024 г.

България е в очакване на изборната неделя! Освен актуална информация за предстоящия вот за Народно събрание и избор на евродепутати, в „България днес“ на 5 юни ще чуете още полезна информация за транзитната Виза тип С. Предстоят ни и две..

публикувано на 05.06.24 в 19:00

Софийският университет остава сред 750-те най-добри висши училища в света

Софийски университет "Св. Климент Охридски" (СУ) се нареди на 741-750 място в класацията QS World University Rankings на най-престижните университети в света за 2024 г.  СУ е включен в ранглистата от 2014 г. Класацията тази година включва 1498..

публикувано на 05.06.24 в 12:16
Добромир Живков

48,3% искат да гласуват за национален парламент и 47,4% за Европарламент

290 000 българи, които желаят на гласуват на 9 юни, още не са решили за кого. Това са 10% от заявилите, че ще отидат до урните, посочи пред bTV Добромир Живков от "Маркет линкс". Възможно е избирателната активност да е по-висока от тази през април..

публикувано на 05.06.24 в 11:58