Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът възобновява преговорите за азербайджански газ

Росен Христов
Снимка: БГНЕС

Правителството ще поднови преговорите с Азербайджан за увеличаване на доставките на газ за страната ни, съобщи енергийният министър Росен Христов. “Имат резерви, въпросът отново е цената. Нямаме договорени допълнителни количества, така че от понеделник започваме разговори”, заяви министърът. По думите му, ведомството ще продължи да търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период. 

Усилията ще бъдат насочени към подписването на средносрочни договори, с които да се осигуряват системни доставки на тръбна газ на конкурентни цени. “В момента количествата не ни притесняват толкова – имаме оферти за доставка на газ, най-притеснителна е тенденцията на пазара за системно повишаване на цените”, подчерта Росен Христов. 

По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за обилни валежи в сряда за 7 най-южни области на България

В сряда , 29 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 13°, в София 9°. През деня ще има разкъсана облачност с превалявания. Главно в Южна България има условия за интензивни явления и градушки. Максималните температури ще са от..

публикувано на 28.05.24 в 19:40

България днес - 28 май 2024 г.

В „България днес“ на 28 май отделяме специално място на българите в Цариброд, а информационният повод е сключеното споразумение между БНР и Радио-телевизия Цариброд, по силата на което ще се обменят предавания и рубрики. Ние използвахме случая и..

публикувано на 28.05.24 в 19:00
Съветът на Европа

Отчетен е напредък на България срещу прането на пари

След 2022 г. България подобрява работата срещу прането на пари и финансирането на тероризма, посочва доклад на комисията на Съвета на Европа. Данните показват, че страната постига напредък по 10 от 12 показателя. Същевременно по нито един от..

публикувано на 28.05.24 в 16:01