Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предприети са действия за ограничаване на нелегалния трафик на хора

Снимка: БНР- Бургас

След днешния инцидент, при който автобус с мигранти премаза полицейска кола и уби двама полицаи в Бургас, охраната на границата ще бъде подсилена. Пред Нова тв министърът на отбраната заяви, че ще бъдат изпратени над 300 души да пазят границите ни, за да се намали мигрантския натиск, ще се използват и дронове за наблюдение.

Mинистърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който пристигна на мястото на инцидента в Бургас, също отбеляза, че охраната на границата ще бъде засилена. Работи се и по информация, че хора от системата на МВР са в схемата за пропускане на мигранти през границата. Набелязани са и основните мерки за недопускане на подобни пропуски, които са зачестили през последно време. Мерките се отнасят както към превозните средства, така и за хората, които се занимават с тази дейност, а също и за служителите, които не могат да удържат натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти през границата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01