Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 31.08.2022 г. – сряда

Променливо време с превалявания

Снимка: БГНЕС

През първата половина на нощта на места в Западна и Централна България все още ще превалява. В края на нощта и в сутрешните часове облачността над източните райони временно ще се увеличи и на места по Южното Черноморие и Странджа ще превали и прегърми. Утре (31 август) до обед над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в низините на Източна България до 33-34°, в София - около 25°.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна с повече слънце до обед. Главно в следобедните часове ще има валежи, придружени с гръмотевици, които ще бъдат временно интензивни, в отделни райони значителни по количество. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м - около 15°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-значителна сутринта по южното крайбрежие, където ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен, предимно североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 27°-29°, а на морската вода - 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ден за размисъл преди предсрочните избори за 51-вия български парламент

Днешният 26 октомври в България е обявен за Ден за размисъл преди седмите подред парламентарни избори от април 2021 година насам. В този ден избирателят има възможност без чуждо влияние да вземе решение за своя вот в деня на изборите. Днес, както и..

публикувано на 26.10.24 в 05:30
Св.Димитър е покровител на храма и жителите на пиринското с.Тешово

Слънчев и топъл ще е Димитровден

В събота , 26 октомври, ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°. В..

публикувано на 25.10.24 в 19:45

България днес - 25 октомври 2024 г.

В навечерието на парламентарни избори на 27 октомври, които се надяваме да родят стабилно управление на държавата ни, в "България днес" ви предлагаме мнения на млади хора за политиката и избирателната активност у нас. От Здравка Момчева узнаваме..

публикувано на 25.10.24 в 19:00