Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Булгаргаз” настоява за 17% поскъпване на природния газ през септември

Деница Златева
Снимка: БГНЕС

Според моментните изчисления на “Булгаргаз” природният газ трябва да поскъпне със 17% през септември, съобщи новият изпълнителен директор на дружеството Деница Златева. Тя посочи микса, участващ в ценообразуването: “Имаме договорените количества по азерските доставки; два частични карга втечнен природен газ; количество, което беше изтъргувано на аукциона на газов хъб “Балкан” на една изключително конкурентна цена от доставчика, който спечели този търг.” 

Деница Златева каза още, че служебният кабинет всеки ден изпраща писма до “Газпром” и разговорите с руския монополист се водят на политическо, а не на ниво компании. Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов обаче заяви, че преговори с “Газпром” няма да доведат до търсения резултат. Той не изключи възможността от Нова година да има нови цени на парното.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва най-големият форум за земеделска техника БАТА АГРО

Шестнайсетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще бъде открито днес в присъствието на служебния земеделски министър Георги Тахов. Форумът ще се проведе от 13 до 17 май на летище Стара Загора. На изложението ще бъдат..

публикувано на 13.05.24 в 07:00
Владимир Малинов

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”. “ Към настоящия момент той е над 450..

публикувано на 12.05.24 в 13:58

13 май е Денят на данъчната свобода за 2024 г.

Институтът за пазарна икономика съобщи, че 134 дни са били нужни на работещите българи, за да се издължат на държавната хазна. Средно за един ден българите изработват 562 млн.лв.  Икономистите използват заложените приходи в бюджета в размер на 75,3..

публикувано на 11.05.24 в 11:15