Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високопоставен американски дипломат е на двудневно посещение в София

Снимка: Прессекретариат Президентство

Държавният глава Румен Радев се срещна с ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ, посланик Джим О‘Брайън, който е на посещение в София от 30 до 31 август. На срещата бяха обсъдени предстоящите парламентарни избори, разработването на законодателната рамка за прилагането на Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването на България към Шенгенското пространство, както и енергийната диверсификация, информира прессекретариатът на президентството. Румен Радев е изтъкнал пред високопоставения гост, че силна икономика, проспериращо общество и свободни медии могат да се градят само на върховенството на правото и това изисква борбата с корупцията да не е подвластна на политически или други съображения. 

По време на визитата на посланик О‘Брайън у нас са предвидени срещи с представители на българското правителство и с членове на международната бизнес общност. Темите на разговорите на посланик О‘Брайън са свързани с насърчаването на прозрачна и благоприятна бизнес среда, подпомагането на преките чуждестранни инвестиции и засилването на върховенството на закона.

Предвидено е американският дипломат да посети и събитие, организирано от Американската търговска камара с участието на Германската и Швейцарската търговски камари, посветено на засилването на трансатлантическите бизнес отношения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05