Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 03.09.2022 г. – събота

Променливо време с максимални температури до 27 градуса

Снимка: БГНЕС

До полунощ явленията в повечето райони ще продължат, но от югозапад постепенно ще отслабват и спират. След полунощ валежи и гръмотевични бури все още ще има в Североизточна България и на места там количествата ще са значителни. Ще духа слаб, в североизточните райони до умерен северозападен вятър. 

Утре (3 септември) преди обед ще преобладава слънчево време, по-значителна ще бъде облачността над североизточните райони и все още ще превалява. Следобед отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, следобед в североизточната половина от страната до силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 23°.  

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, преди обед по северното крайбрежие по-често значителна и все още ще има краткотрайни валежи, на изолирани места и гръмотевици. Следобед облачността ще се разкъсва, на места по южното крайбрежие до предимно слънчево време. Максималните температури ще бъдат 24˚-27˚, а на морската вода – около 26˚. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините облачността ще бъде променлива, следобед – купеста и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18˚, на 2000 м – 12˚. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30