Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

101 каба гайди и олимпийските ни шампионки ще открият световното по художествена гимнастика

Илиана Раева
Снимка: Тони Тончев

Под звуците на 101 каба гайди и изпълнение на момичетата от олимпийския ни ансамбъл ще бъде открито световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 14 до 18 септември в столичната зала “Арена Армеец”, съобщи за БНТ президентът на федерацията Илиана Раева.

Талисман на състезанието ще бъде Хитър Петър – български фолклорен герой, за когото се разказват анекдоти от близо 400 г. “Световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица и целият брандинг в залата ще бъде украсен”, каза Илиана Раева.

Заявки за участие са дали “впечатляващ”, по думите й, брой гимнастички – 85 в индивидуалната надпревара и 30 ансамбъла от 62 държави. “Много се разширява географията на художествената гимнастика “, добави президентът на федерацията, припомняйки, че на миналото световно първенство са участвали състезателки от 58 страни.

България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вижте разпределението на партийните мандати в 50-ото Народно събрание

ЦИК обяви мандатите в новия 50-ти парламент на България.  Получилата най-много гласове на отминалите на 9 юни избори за Народно събрание  коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме..

публикувано на 14.06.24 в 13:41

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40