Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят програми и процедури по План за възстановяване и устойчивост

Вицепремиерът по управление на евросредствата Атанас Пеканов и министърът по иновациите Александър Пулев откриват в София на 12 септември форума "Големите пари за малкия бизнес". 

Събитието представя първата за България процедура – ​​"Технологична модернизация" от Плана за възстановяване и устойчивост. Процедурата е отворена за кандидатстване до 21 септември с бюджет от 130 млн. евро. По нея малките и средни предприятия могат да получат от 90 000 до 350 000 евро за ново оборудване, техническа модернизация, софтуер и др. Ще бъдат представени и програмите, които ще бъдат до края на 2022 г. ще бъдат отпуснати 367 милиона евро. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София вече има водородна зарядна станция

Първата водородна зарядна станция за страната ни – в рамките на Центъра за компетентност “Хитмобил”, беше официално открита в София. Съоръжението е изработено от австрийската фирма EDC-ANLAGENTECHNIK. “ Това е първата в България и региона полева..

публикувано на 11.05.24 в 09:02

България и Южна Корея укрепват връзките в енергетиката

България и Република Корея ще подпишат споразумение за сътрудничество за насърчаване на контактите в енергийната сфера. За това се договориха министърът на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Република Корея у нас Бе Дженгин. От..

публикувано на 10.05.24 в 18:10

Почти половината българи са скептични към въвеждането на еврото

47% от българите не са съгласни с твърдението, че влизането на България в еврозоната ще доведе до тласък на българската икономика и ще повиши жизненият им стандарт. Това показва национално проучване на агенция "Маркет линкс". То е проведено сред..

публикувано на 10.05.24 в 14:37