Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български и украински младежи създадоха видеоклип с послание за мир

Снимка: YouTube /United for Peace

Български и украински младежи създадоха заедно късометражен видеоклип с послание за мир, съобщиха от фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“. Видеоклипът е дело на младежи, участвали в интеграционни срещи, организирани от фондацията. Целта е бежанците да се интегрират по-лесно в българското общество и в региона, както и да научат повече за възможностите как да разрешават евентуални проблеми, с които се сблъскват в България. Разработени са и информационни брошури, предназначени за бежанците. В тях, чрез QR-кодове, има възможност за достъп до основните национални портали, както и до нов интеграционен сайт разработен на украински език.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и топло време във втория ден на Великден

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните – предимно между 21° и 26°, в София - около 23°. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 05.05.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15