Русе днес ще бъде домакин на първия у нас фестивал на торта “Гараш” и през целия ден в центъра на града сладкари от различни райони на страната ще демонстрират своите творения. В края на XIX век в русенския гранд хотел “Ислях хане” се ражда рецептата на прочутия захарен деликатес, който носи името на създателя си Коста Гараш.
За основа на тортата майсторът от виенското сладкарско училище използва вече известната в цяла Европа торта “Сахер”, но променя рецептата – без брашно, без олио, но с много бутер, както русенци наричат кравето масло, с орехи, какао и много шоколад. “Туристите в Русе винаги питат за нещо специфично, което да опитат тук, и мисля, че тортата “Гараш” е много подходяща да ги изкушим”, каза зам.-кметът на Русе Златомира Стефанова.
" Доказалата се със своето качество и получила международно признание българска отбранителна индустрия предоставя отлични възможности за установяване на успешни партньорства и задълбочаване на двустранното сътрудничество с Виетнам в сферата на..
За Криси Бранд, журналист на свободна практика и многогодишен радио ентусиаст от Обединеното кралство, пътуването до България не започва с обаждане до туристическа агенция или билет за нискотарифна авиокомпания. Началото му идва преди няколко..
Не се очакват сътресения на пазара на горива в България, нито повишение на цените след наложените от САЩ санкции срещу руските петролни компании "Роснефт" и "Лукойл". Това заяви за БТА председателят на Българската петролна и газова асоциация..
В събота , 25 октомври, минималните температури ще са от 6 до 11°, в София – 6°. През деня временно разкъсване и намаление на облачността ще има над..
В "България днес" на 24 октомври слушайте: 01:19 – Актуално от България и сънародниците по света 11:32 – По съседски –..
Хладните есени вечери ни дават повод да се потопим в уютната атмосфера на софийските ресторанти и да опитаме нови вкусове, вдъхновени от световни..