Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в голям столичен хотел взе жертва

Снимка: Николай Христов

Една жена загина, а двама възрастни и две деца са настанени в болница, след като пожар избухна тази сутрин в голям хотел в центъра на София. Жертвата е била в стаята, откъдето е тръгнал огънят, съобщи за БНР комисар Любомир Баров, зам.-директор на столичната пожарна. По думите му, двете пострадали деца - на година и седем месеца и на 12 г., са в леко състояние и са приети “профилактично”.

Пожарът е възникнал на третия етаж на хотела, който има 70 стаи и е бил пълен. Всички гости са евакуирани, а огънят е потушен. Причините за пожара се изясняват.

Междувременно стана ясно, че загиналата жена е колумбийска гражданка, а броят на пострадалите се е увеличил на десет - всички те са приети в столични болници, осем от тях са чужденци.

Според директора на пожарната главен комисар Николай Николов засега няма следи за умисъл при възникването на пожара и най-вероятно става въпрос за инцидент. Един от гостите на хотела разказа: “Беше много шумно, чух експлозия, беше ужасно. Продължи около две минути. Всички избягахме навън. Пожарникарите пристигнаха след пет минути и ни спасиха.”

Пожарът в столичния хотел е започнал от включено зарядно за телефон или незагасена цигара, съобщи градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя добави, че това са двете основи версии, по които се работи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35