Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичани отбелязват празника на своя град

Снимка: БГНЕС

С тържествен водосвет пред храма “Света София” и официална церемония по издигане на знамето на града започна празничният Ден на София. “София e дръзкият свободен дух и амбицията, че можем повече и по-добре”, заяви в словото си столичният кмет Йорданка Фандъкова, подчертавайки, че столицата е единственият български град, който расте. На събитието присъстваха членове на Столичния общински съвет, военният министър Димитър Стоянов, общественици и дипломати.

Режисьорът и сценарист Анжел Вагенщайн получи Специалната награда на Столичната община за цялостен принос в областта на културата. На церемония в Столичната градска художествена галерия бяха отличени дванайсет творци в различни направления.

Празничната програма за Деня на София предлага изложби, ателиета за деца, концерти, беседи и градска обиколка “По пътя на Мъдростта – София”. Посещенията във всички общински културни институти са безплатни.

На днешния ден се почита също паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03

Над половин милион избиратели са готови да продадат гласа си

Според сондаж на “Галъп интернешънъл болкан” една десета от респондентите признават, че биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда, 78% отричат, а 12 на сто заявяват, че не могат да преценят. Това означава, че над 500 хил...

публикувано на 19.10.24 в 09:04