Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичани отбелязват празника на своя град

Снимка: БГНЕС

С тържествен водосвет пред храма “Света София” и официална церемония по издигане на знамето на града започна празничният Ден на София. “София e дръзкият свободен дух и амбицията, че можем повече и по-добре”, заяви в словото си столичният кмет Йорданка Фандъкова, подчертавайки, че столицата е единственият български град, който расте. На събитието присъстваха членове на Столичния общински съвет, военният министър Димитър Стоянов, общественици и дипломати.

Режисьорът и сценарист Анжел Вагенщайн получи Специалната награда на Столичната община за цялостен принос в областта на културата. На церемония в Столичната градска художествена галерия бяха отличени дванайсет творци в различни направления.

Празничната програма за Деня на София предлага изложби, ателиета за деца, концерти, беседи и градска обиколка “По пътя на Мъдростта – София”. Посещенията във всички общински културни институти са безплатни.

На днешния ден се почита също паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Милен Митев

СЕМ избра Милен Митев да е генерален директор на БНР за втори мандат

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР. Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. СЕМ изслуша..

публикувано на 17.10.24 в 12:01

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 22

В брой 22 на предаването слушайте : 20 години българско училище „Христо Ботев“ - Ню Йорк – разговор с дългогодишната преподавателка в него Елена Игън за равносметката от изминалото време, натрупания опит и бъдещите предизвикателства;..

публикувано на 17.10.24 в 12:00
Средна оценка: 0 - много неудовлетворен до 10 - много удовлетворен

Поредна класация нарежда българите сред най-неудовлетворените хора в ЕС

С оценка от 5,9 българите са най-недоволни от живота си сред държавите от ЕС, показват данни от проучване на Евростат за 2023 г. В изследването хората в ЕС е трябвало да оценят цялостната си удовлетвореност от живота по скалата от 0 – "крайно..

публикувано на 17.10.24 в 09:45