Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско изобретение в сферата на караваните участва на специализирано изложение в Германия

Снимка: Messe Düsseldorf/ctillmann

България представи на изложението Caravan Salon в германския град Дюселдорф новаторска подвижна къща, която тежи 3400 килограма. Проектът е дело на Камен Станков и екипа му от Варна. 

Мобилната къща с романтичното име "Вая" е близо 38 квадрата в разтеглено състояние – с веранда, на която има изнесена кухня, външен телевизор и място за отдих. Във вътрешната ѝ част има – спалня, кухня, санитарен възел, баня и хол. С тентата общата ѝ площ става 56 квадрата. 


Българската преносима къща за почивка носи името на живописната река Вая в защитената местност "Иракли" и плаж "Вая", с което създателите ѝ подчертават своята връзка с чистата и зелена природа. 

На изложението в Дюселдорф българите са получили ценен съвет как могат да олекотят с още 200 килограма караваната, както и много интересни идеи от инвеститори и потребители, с които да усъвършенстват проекта си.

Снимки: Messe Düsseldorf/ctillmann, Facebook / Vaya mobile homes

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05
На снимката (от ляво надясно): Борис Георгиев, служебният министър на образованието и науката Галин Цоков, основателят на INSAIT Мартин Вечев, вицепрезидентът на

Google дарява стипендии на младите изследователи в INSAIT

Google отпуска 1 млн. долара за стипендии на млади учени, работещи в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии - INSAIT, към Софийския университет. Това е едно от най-големите дарения за стипендии в световен мащаб от..

публикувано на 16.05.24 в 13:35

Мащабен форум на Google в София

В София днес ще се проведе мащабен форум на технологичния гигант Google, който ще бъде открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщиха от Министерството на образованието и науката. За участие в събитието в страната ни..

публикувано на 16.05.24 в 07:10