Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германски инвестиции ще разкрият в България 3500 нови работни места

Снимка: БНР Варна

Стартират инвестиционни проекти в областта на производството на автомобилни компоненти и в областта на информационните и комуникационните технологии, които ще създадат близо 3500 нови работни места в България. Това стана ясно след срещи на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с компании от Бавария.

Компания в областта на автомобилостроенето, произвеждаща компоненти за някои от най-големите автомобилни производители в света, до няколко месеца стартира своя проект в България, беше потвърдено на срещата.

Стоянов подчерта, че през последното десетилетие автомобилният сектор се развива бързо в България и редица чуждестранни компании инвестират в него.

Към момента близо 70 хил. души са заети в тази индустрия, а общо 270 компании работят в сектора у нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва най-големият форум за земеделска техника БАТА АГРО

Шестнайсетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще бъде открито днес в присъствието на служебния земеделски министър Георги Тахов. Форумът ще се проведе от 13 до 17 май на летище Стара Загора. На изложението ще бъдат..

публикувано на 13.05.24 в 07:00
Владимир Малинов

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”. “ Към настоящия момент той е над 450..

публикувано на 12.05.24 в 13:58

13 май е Денят на данъчната свобода за 2024 г.

Институтът за пазарна икономика съобщи, че 134 дни са били нужни на работещите българи, за да се издължат на държавната хазна. Средно за един ден българите изработват 562 млн.лв.  Икономистите използват заложените приходи в бюджета в размер на 75,3..

публикувано на 11.05.24 в 11:15