Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български православен храм искат българите в Дубай

Снимка: Бългаска православна църква

Български православен храм да бъде издигнат в Дубай. Този въпрос е поставен от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний на среща с посланика на Обединените арабски емирства в България Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми.

"По този начин ще се откликне на дългогодишните молби на българите, работещи и живеещи там. В ОАЕ през последните години се е обособила най-голямата българска общност в арабския свят, която изпитва духовна потребност да има своя църква", написа в профила си във Фейсбук митрополит Антоний. 

Идеята е българската църква да бъде построена в района Джебел Али на емирство Дубай, където са съсредоточени най-много наши сънародници. Към момента за духовните си потребности българите в ОАЕ пътуват най-често до емирство Шарджа, където се намира руската православна църква, отбелязва митрополит Антоний.

Посланик Алнуайми е поел ангажимент да придвижи въпроса до властите в ОАЕ, като е изразил надежда за неговото бързо и успешно развитие. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27