Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велотрасе "Витошко лале" – ново предизвикателство за планинските колоездачи

Снимка: 360mag.bg

На 14 октомври се открива официално ново велотрасе в планината, в чието подножие е ситуирана София Витоша. Трасето "Витошко лале" се намира в непосредствена близост до едноименната ски писта. То е създадено по стара забравена горска пътека, чийто официален осиновител стана спортен клуб "Райдърс Юнайтед".


Трасето е с високо ниво на трудност и е предназначено за по-напреднали колоездачи. Първите спускания на откриването ще бъдат направени от световната и европейска шампионка по спускане Изабела Янкова и дългогодишния шампион по спускане на България Стивиан Гатев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Започва издаването на лични карти от ново поколение

От 17 юни 2024 г. започва издаването на българска лична карта по нов образец, съобщават от Дирекция "Български документи за самоличност". С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен..

публикувано на 17.06.24 в 08:41

Служебният премиер отива в Брюксел за лидерска среща на ЕС

За трайно уреждане на конфликта ще е нужен диалог между всички страни, се подчертава в заключителното комюнике подписано от 80 страни в Швейцария на международната конференция за мир в Украйна. В документа, подкрепен от мнозинството участници се..

публикувано на 16.06.24 в 17:33