Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велотрасе "Витошко лале" – ново предизвикателство за планинските колоездачи

Снимка: 360mag.bg

На 14 октомври се открива официално ново велотрасе в планината, в чието подножие е ситуирана София Витоша. Трасето "Витошко лале" се намира в непосредствена близост до едноименната ски писта. То е създадено по стара забравена горска пътека, чийто официален осиновител стана спортен клуб "Райдърс Юнайтед".


Трасето е с високо ниво на трудност и е предназначено за по-напреднали колоездачи. Първите спускания на откриването ще бъдат направени от световната и европейска шампионка по спускане Изабела Янкова и дългогодишния шампион по спускане на България Стивиан Гатев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 15 октомври Албания започва преговори по същество за присъединяване към ЕС Постоянните представители на ЕС в Брюксел единодушно решиха да започнат преговори с Албания за членство. Началото ще е на 15 октомври с междуправителствена..

публикувано на 27.09.24 в 09:50

Българският президент се срещна с представители на бизнес компании в САЩ

България става все по-видима за бизнеса в САЩ. Това заяви на брифинг в Ню Йорк президентът Румен Радев след среща с представители на американски компании. "Във взаимодействия с американските компании и с инвестиране от тяхна страна ние получаваме не..

публикувано на 27.09.24 в 09:41

Улични музиканти се изявяват на множество открити сцени в столицата

Второто издание на фестивала за улична музика и автентична градска култура Street Music Fest очаква своите почитатели от днес до 29 септември на столичния площад “Славейков”. Цветният и весел форум ще събере на едно място уличните музиканти..

публикувано на 27.09.24 в 09:05