Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят инвестиционна карта за реиндустриализация на България

Снимка: Министерство на икономиката

Започва работа по създаването на инвестиционна карта за реиндустриализация на България, която ще е базирана на суровините, добивани в страната. За това се договориха министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и Българската минно-геоложка камара. 

По думите на Стоянов България разполага с големи количества подземни богатства, които към момента се използват изцяло за износ и това са пропуснати ползи за българската икономика. Идеята на правителството е да се привлекат инвеститори, използващи местните ресурси, възможно най-близо до тях. Това ще увеличи и доходите на населението в цели региони, посочи министърът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската икономика нараства с 1,8% през 2023 г.

Брутният вътрешен продукт се е увеличил с 1,8% през 2023 г. и възлиза на 183,7 млрд. лв. (93,9 млрд. евро), показват предварителните данни на Националния статистически институт. Така на един човек се падат 28 516 лв. от целия обем или 14 580 евро...

публикувано на 08.03.24 в 13:30

ЕК одобри 120 млн. лв. за българските фермери

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 120 млн. лева в подкрепа на фермерите, производителите на зърно и маслодайни култури в контекста на войната на Русия в Украйна, предаде кореспондентката на БНР в Брюксел Ангелина Пискова...

публикувано на 07.03.24 в 15:33

България и Молдова ще си сътрудничат в областта на земеделието

Проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на земеделието и храните между Министерството на земеделието и храните на България и Министерството на земеделието и хранително-вкусовата промишленост на Молдова одобри..

публикувано на 06.03.24 в 14:51