Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Допирни точки за нов кабинет ще са евроатлантическата ориентация и антикризисните мерки

Десислава Атанасова
Снимка: БГНЕС

След 19 октомври медиаторите ще поканят парламентарните групи в парламента на преговори, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред БНТ. Тя каза това по повод предложението на лидера на партията Бойко Борисов контактна група да проведе разговори с всички парламентарно представени сили за съставяне на кабинет. Начело на групата са бившият президент Росен Плевнелиев и бившият външен министър Соломон Паси. 
"Готови сме за конструктивни разговори по важни за държавата приоритети", каза Атанасова. Според нея допирни точки трябва да са евроатлантическата ориентация на България, мерките за справяне с кризите и финансово стабилната фискална политика. Според нея България се отдалечава от възможността да влезе в еврозоната.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България се включва в Европейския ден на езиците

По инициатива на Съвета на Европа всяка година на 26 септември се чества Европейският ден на езиците. Инициативата, подкрепена от Европейската комисия и Съвета на Европа, има за цел да насърчи културното многообразие и да стимулира изучаването на..

публикувано на 26.09.24 в 05:10

Летни температури и в четвъртък

В четвъртък, 26 септември, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София – около 27°. В планините ще бъде предимно слънчево,..

публикувано на 25.09.24 в 19:45

Крафт бира ще се лее в края на седмицата по софийската улица "Хмел"

20 български пивоварни ще предложат своите уникални бирени рецепти по време на фестивала “Улица Хмел”, който ще се проведе в края на седмицата - на 27, 28 и 29 септември, при пилоните на НДК в центъра на София. Участниците ще ни предложат да..

публикувано на 25.09.24 в 10:45