Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Армения ще стимулират двустранните бизнес връзки

Снимка: president.bg

Президентът на Армения Вахагн Хачатурян е у нас на държавно посещение по покана на българския си колега Румен Радев. Това е първата визита на арменски президент в България от 14 години насам и се състои в контекста на 30-годишнината от установяването на двустранни дипломатически отношения между двете страни. По време на срещата си двамата държавни глави изведоха като приоритет в двустранните отношения насърчаването на икономическото и инвестиционното сътрудничество и на партньорството между представителите на бизнеса от България и Армения. 

Радев и Хачатурян откроиха отличните двустранни връзки в дух на близко приятелство, доверие и уважение, основани на вековни исторически, културни и духовни взаимодействия между народите на двете държави. "Арменската общност в България, чиято роля в нашето общество ние високо ценим, е не само здрава връзка между нашите страни, но тя е и символ на солидарност, приятелство и съпричастност", заяви българският президент. Президентът Хачатурян изказа признателност към българския народ за подкрепата арменската общност у нас да съхранява своята културна идентичност.

В рамките на визитата беше подписан Протокол за създаване на Арменско-Българска търговско-икономическа камара от Гагик Макарян и Васил Велев – председатели съответно на Републиканския съюз на работодателите в Армения и на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15